Duality

STIL: Mixed fermentation sour beer

Duality je naše novo pivo iz serije “Mixed fermentation sour beers”.
Duality je u biti pivo koje nije pivo, ili pivo koje hoće biti pivo, a ne može. Molim? Duality je “pivo” koje je fermentiralo na vinskom kvascu uz hrpu grožđa koje smo zatim spremili na dodatno odležavanje u barik bačve, u kojima je prethodno odležavao Cabernet Sauvignon Vinarije Jakob.

Nakon mjeseci odležavanja, ovo smo “pivo” oplemenili moštom Cabernet Sauvignona i pustili na sveukupno odležavanje od godine dana.
Na samome početku odležavanja, Duality smo oplemenili našim kućnim mixom bakterija, u kojemu se nalaze Brettanomyces,
Lactobaccilus i Pediococcus.
Rezultat koji smo dobili pivo je koje spaja 2 svijeta, pivski i vinski. Okusi koje možete očekivati izrazito su voćni, napopunjuju se taninima i notama vanilije dobivenima od hrastovih bačva.
Pivo je zbog prethodno navedenih bakterija također i kiselo, tako da vas “umjerena kiselina” ne treba iznenaditi.
Na slici su prikazani Dioniz kao Bog vina i Ninkasi kao Božica pive.

VOĆE

Grožđe

BAČVA

Slavonski hrast

ALK

7,5%