Craft pivo

Spoj tradicionalnog i modernog pivarstva
craft pivo mlinarica

U našoj pivovari uvijek s velikim uzbuđenjem radimo na novim pivama, održavajući stalne pive u top formi.
Naše craft pivo pravimo s tretiranom vodom koja prolazi kroz sustav reverzne osmoze, te na taj način omekšavamo i prilagođavamo vodu svakome pivskome stilu. Smatramo da voda ima veliki utjecaj na pivu.

Za naše craft pivo ječmeni slad nabavljamo iz Njemačke, jedan dio hmelja iz Češke, a drugi iz Amerike. Kvasac također nabavljamo iz inozemstva, dok kvasac za „Experimental sour beers“ uzgajamo sami.

Ljubitelji smo svih stilova piva. Cijenimo tradicionalne pive tipične za naše područje, kao što su njemački i češki pilsneri, Vienna lager, Marzen, Helles, ali uživamo i u svim vrstama IPA, Soura, Stoutova, Portera itd.

Na pivo gledamo kao na živi proizvod, a posebnu brigu posvećujemo svim našim pivama. Svaki naš craft lager odležavamo minimalno 40 dana, a niti s aleovima ne žurimo, nego čekamo da se svi okusi i arome profiliraju. Radije bismo ostali bez piva na 7 dana, nego vam ponudili mlado i neodležano pivo.
Sama proizvodnja pive i nije toliko komplicirana, ali proizvoditi vrhunska craft piva jako je zahtjevan i težak proces.

U stalnoj ponudi imamo 5 craft piva, ali i veliki izbor različitih sezonskih piva.
Mlinarica pivo u čaši

Craft pivo u našoj
stalnoj ponudi

Mlinarica svijetli craft lager

CZECH STYLE LAGER (svijetli craft lager)

Savršeni craft lager
za bilo koje doba dana i godine.

Pivo zlatne boje, blagog herbalnog mirisa i ugodnog, sladnog okusa, kojem se poslije pridružuju fine hmeljne arome. Balans sladnog okusa i hmeljnih aroma.

Lako se spoji s grahom s kobasicom, raznim gulašima, puricom s mlincima, pohanom piletinom, pohanim bukovačama i domaćim debrecinkama.

VIENNA LAGER

Craft pivo za one koji žele
osjetiti pravi okus slada.

4 vrste slada dale su ovome pivu jantarnu boju i jaku sladnu aromu. Osvježavajuće pivo, čiji okusi ostaju u ustima još dugo nakon svakog gutljaja.

Nadopunjuje se s BBQ rebricama, pljeskavicom Mlinarica, sabljom Mlinarica, bečkim odreskom, pivskim kobasicama, štrudlom od višnje ili šljiva te većinom jela na žlicu.

Mlinarica vienna craft lager
Mlinarica schwarzbier-tamni craft lager

Black widow (TAMNI LAGER)

Njemački klasik na naš način

Manjim udjelom prženoga slada dobivena je lagana gorčina i aroma kave, koju prate blage note karamele. Punije tijelo i kompleksan okus pružaju vam nezaboravno iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Lako se spari s beefsteakom, ramsteakom, lungićem na pjenici od kajmaka, zagrebačkim odreskom ili bučnicom.

AMERICAN PALE ALE (APA)

Drugačiji od drugih!

Zašto je naš pale ale drugačiji od drugih?
Zbog toga što je u našem pale aleu naglasak na raženom sladu koji je slabo korišten na našim prostorima.
Raženi slad nam daje tostirane arome kruha i  ugodnu pikantnost. Prepoznatljivost raži je već pri prvom gutljaju, dok ostali specijalni sladovi donose jake sladne arome i duboku bakrenu boju. 
U ovome pivu su utopljene dvije sorte američkih hmeljeva u većim količinama koje su nam dale fine cvjetne i citrusne arome koje se odlično nadopunjuju sa raženim sladom. Srednje tijelo, srednja gaziranost, ugodna gorčina i ugodna sladnost = BALANS
Zbog svojega karakterističnoga okusa odlično paše uz pljeskavicu Mlinarica, ražnjiće Mlinarica, BBQ krilca, piletinu Mlinarica, domaće debrecinke ili čvarkušu.
Mlinarica craft pivo APA
Mlinarica Bitter Kiss IPA

BITTER KISS (IPA)

Don't miss Bitter Kiss

Ovaj će te nektar fenomenalno osvježiti, a njegova će ti snaga rasplamsati maštu i poslati te u tropske krajeve. 
Intrigantne hmeljne arome avokada, manga i citrusa beskompromisno će ti usaditi goruću želju za novim gutljajem i namjeru da već sutra odeš na godišnji odmor.

Odlično se slaže s BBQ krilcima, pivničkim grahom, špek filekima, pljeskavicom Mlinarica i ledenim vjetrom.