Domaća kuhinja

Namirnice s provjerenih farmi i OPG-ova, vlastita prerada mesa,
dnevna ponuda gableca, pečenja, domaći kolači i kruh!

U Mlinarici većinu stvari pripremamo sami, pružajući Vam mirise i okuse domaće kuhinje. Svakodnevno pečemo kruh, kram pogačice, različite vrste kiflica, radimo njoke, krokete, kiselimo zelje.
Svaki dan radimo vlastitu smjesu za ćevape i pljeskavice, obrađujemo meso za dnevne gablece, jela s roštilja i jela po narudžbi (vratina, lungić, teleći but, svinjska rebrica, beefsteak, ramsteak, junetina).

Ćevapi mlinarica

Vlastita obrada mesa i kobasica!

U Mlinarici iz vlastite proizvodnje domaćih kobasica nudimo:

•pivske kobasice (punjene sirom)

•debrecinke

•kobasice za grah

•suhe kobasice i salame

•češnjovke(u zimskom razdoblju),

•krvavice (u zimskom razdoblju). Recept za domaće krvavice pogledajte ovdje.

Iza kuhinje nalazi se i pušnica u kojoj dimimo kobasice, špek, češnjovke, šunku, buđolu i salame.
Svakoga mjeseca s pouzdanih farmi uzimamo probranu teletinu, junetinu, govedinu i svinjetinu. Meso potom obrađujemo u pivnici, te od njega radimo mljevenu smjesu za ćevape i pljeskavice, prerađujemo ga u kobasice ili ga pripremamo za svakodnevnu upotrebu, kao što su gableci i ostala domaća jela s roštilja i jela po narudžbi.

Dnevna ponuda gableca!

Svakodnevno pripremamo razna kuhana jela, gablece te Vam nastojimo pružiti iskustvo domaće kuhinje, hranu kakvu bi pripremala i Vaša baka, mama, punica…

U Mlinarici svakoga dana možete pojesti grah s kobasicom, ali i ostala kuhana jela u “vrijeme ručka”. Naša dnevna ponuda gableca se sastoji od različitih gulaša i variva (pivnički, juneći, gulaš od divljači, vinski gulaš, ričet s domaćim suhim mesom, sarma, mađarski gulaš itd), juneće mišiće ili obraze, teleća jetrica sa žara ili jetrica na venecijanski način, samoborski kotlet te Mlinaričin klasik, specijalitet koji se svakoga četvrtka nalazi u našoj kuhinji već dugi niz godina, špek fileke!

Dnevna ponuda gableca nalazi se na našoj Facebook stranici

Jedan od gulaša iz naše ponude
Beefsteak sa žara

Jela s roštilja na drveni ugljen!

Kvaliteta našeg roštilja dobro je poznata, stoga nas posjećuju gosti iz cijele Hrvatske.
Meso za jela s roštilja sami obrađujemo, i na to smo posebno ponosni. Dolazak do pravog recepta za smjesu bio je dugotrajan postupak, ali radi dobivenih rezultata trud se isplatio.

Izdvajamo sljedeća jela s roštilja:

•Pljeskavica Mlinarica

•Ražnjići Mlinarica

•BBQ rebrica

•Sablja Mlinarica

Za ostatak jela pogledajte naš jelovnik.

Food is everything we are. It's an extension of nationalist feeling, ethnic feeling, your personal history, your province, your region, your tribe, your grandma.

Domaće kremšnite

Domaći kolači i torte!

Kod nas se možete zasladiti velikim izborom domaćih kolača iz naše proizvodnje.

Od kolača pripremamo:

•domaće kremšnite

•baklave

•štrudle od jabuke, višnje i šljive

•domaće knedle sa šljivama

•urmašice

•palačinke

•različite vrste torti
(ovisno o sezonskom voću).

Kao poseban specijalitet pripremamo i domaće zagorske štrukle sa sirom i prezlima.

Vikend u Mlinarici!

Vikendom također nudimo meni “zagrebačkog ručka”.
Svakoga vikenda u našoj ponudi možete naći:

•puricu ili pečenu patku s domaćim mlincima

•goveđu ili ajngemahtec juhu

•svinjsko ili teleće pećenje

•juhe od sezonskog povrća

a nekoliko jela vikendom prilagođavamo godišnjim dobima.

Mlinarica dnevna ponuda gableca Domaća goveđa juha
Zimska jela sa kiselim kupusom

Zimska kuhinja!

Prilagođeni meni sastavljamo i za zimske dane. Tijekom zime u stalnoj ponudi imamo:

•domaće krvavice

•domaće češnjovke

•buncek

•sarmu

•zimski lonac i različita zimska variva

Krvavice i češnjovke proizvodimo sami, te ih dimimo i sušimo u vlastitoj pušnici koja se nalazi u sklopu pivnice.