Savage Delta
STIL: Mixed fermentation sour beer
Konačno je došao red da zatvorimo prvu seriju s kojom smo se upustili u prekrasan
svijet wild sour piva: naše Savagese.
Nakon dugog odležavanja došao je red i na Savage Deltu. Iskreno, nismo planirali da ovo pivo toliko dugo odležava, ali pošto svako naše pivo jednako njegujemo, to jest ne “požurujemo” ih da što prije izađu van, tako smo i s ovim pivom čekali da se sve arome i okusi zaokruže, poštivajući vas, naše kupce, prijatelje i poznanike.
Tijekom odležavanja razvijala se snažna kiselina kojoj je trebalo dosta vremena da “smekša”. Podsjetimo, ovo je pivo kuhano 2019. godine (da, još prije koronaškog doba). Zatim je dvije godine odležavalo u drvenim bačvama, a onda i u boci, sve do današnjeg dana. Od svih naših piva Savage Deltu smo najduže odležavali –
sveukupno četiri godine – a prednosti dugog odležavanja se definitivno osjete.
Okusi i arome koje možete očekivati su voćni, blago balzamični, a tu su i umjereno-jaka aroma hrasta, vanilije, kupine, borovnice, sijeno i koža. Abeceda Savagesa ovime je zaključena. Sad je na tebi red da za ručka ili večere otvoriš svoju Deltu i uživaš uz prekrasne okuse koje daje ovo divlje i kiselo pivo.
Više o proizvodnji kiselog piva saznajte u našem pivskom kutku.
BAČVA
Slavonski hrast
Arome i okusi:
Bobičasto voće, funky, sijeno, koža, vanilija, hrast
Kvasci/mikrobi:
Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus
ALK
6,8%