Duality 09

STIL: Wild sour

Fermentacija ovog piva započela je na vinskom kvascu, a zatim je prebačeno u barrique bačve, gdje se nastavila prirodna fermentacija, bez kontrole temperature i bez dodatka komercijalnih kvasaca.

U ovoj ediciji koristili smo ručno brane smokve iz okolice Zadra, koje su rasle prirodno, bez tretiranja. Smokva je donijela ne samo dodatne šećere za fermentaciju, već i prirodne kvasce s površine ploda koji su se uključili u spontani proces.

Tijekom dugog odležavanja, Brettanomyces i mliječne bakterije odradile su svoj posao – konzumirale su prirodne šećere i razvile slojevite, funky i rustikalne arome.

U okusu dominiraju note kožice suhe smokve, ugodna i svježa kiselina, kao i klasični brett karakter. Tekstura je zaokružena, a voćnost duboka i zrela.

Pivo je odležavalo dvanaest mjeseci u slavonskom hrastu, a potom refermentiralo u boci još godinu dana, na vlastitim kvascima, bez degoržiranja, po principima šampanjske metode.

Duality 09 je izrazito fermentacijsko pivo, za ljubitelje zrelih voćnih nota, prirodne kompleksnosti i funky dubine.

ALKOHOL

7,5%

dodaci

Smokva

godina kuhanja

2021

godina izlaska

2023

fermentacija

Mješovita fermentacija

refermentacija

U boci, 12 mjeseci, bez degoržiranja

voće

Smokva 150g/l

glavne arome

Suha smokva, kiselina, kožnate note, funky