Quart

STIL: Quadrupel

Quart je aromom, okusom i alkoholom puno jaci od Dubbel Visiona. Ovdje je korišten tamni candy sugar koji također daje bombonasto-karamelni okus.

Alkoholna toplina prolazi kroz grlo i grije trbuh kao najbolja rakija, a selekcionirani kvasac je i ovdje razvio ugodnu pikantnost i voćnost koja podsjeća na suhe datulje i šljive. Alkohol od 13.7% je jako vješto skriven tako da i ovdje pozivamo na oprez pri ispijanju jer inače završavate pod stolom.

Quart je kuhan u travnju 2021.godine. Nakon glavne fermentacije pivo je napunjeno u boce te smješteno u sobu za dozrijevanje kako bi dobili potrebne arome i okuse.

Povijesno su Dubbel, Tripel I Quadrupel trapistička piva koja su kuhali redovnici u samostanima I koristili ga za svoje potrebe te pivom plaćali razne usluge drugim zanatlijama.

Da bi za neko pivo rekli da je ‘’Trapist’’ redovnici ga trebaju proizvodit u svojoj pivovari ili trebaju nadgledati sami proces proizvodnje piva.

Kako je Quart kuhan u našoj pivovari mi nemamo pravo nazvati ovo pivo trapističkim već ga samo karakterizirati po stilu. Quadrupel

Izrada candy šećera

DODACI

Vlastiti Candi sugar

GLAVNE AROME

Tamna karamela, suhe šljive, suhe datulje, karamelni bomboni, pikantnosti

ALK

13,7%