Duality 10

STIL: Wild sour

S ovim izdanjem Dualitya započinjemo novu fazu serije, od sada, svi budući Duality temelje se isključivo na grožđu. To znači da se glavna fermentacija odvija potpuno spontano, u drvenim bačvama, bez dodavanja kvasaca. U samoj bačvi već žive naši kućni kvasci i mliječne bakterije, razvijani kroz godine fermentacija i odležavanja.

Fermentacija ovog piva započela je dodavanjem ekološki uzgojenog, netretiranog grožđa sorte Merlot. Osim što je grožđe donijelo bogatu tamno crvenu boju, sačuvalo je i vlastite kvasce koji su prešli u pivo i spontano započeli fermentaciju. Time smo dodatno produbili prirodni karakter piva i učvrstili filozofiju serije.

Grožđe se maceriralo šest mjeseci u pivu, čime su se oslobodili tanini, duboke voćne arome i kompleksne teksture. Rezultat je moćno, slojevito i zaigrano pivo u kojem se voćnost bobičastog grožđa, izražena kiselina i divlji Brett karakter stapaju u divlju harmoniju.

Fermentacija se odvijala isključivo u drvenim bačvama, nakon čega je pivo refermentirano u boci, na vlastitim kvascima, bez degoržiranja, po principima šampanjske metode.

Duality 10 je početak jedne nove, u potpunosti prirodne i vinske dimenzije našeg pivskog svijeta.

ALKOHOL

7,1%

dodaci

Grožđe Merlota

godina kuhanja

2021

godina izlaska

2023

fermentacija

Spontana fermentacija u drvenoj bačvi

refermentacija

U boci, 12 mjeseci, bez degoržiranja

voće

Grožđe Merlota 150g/l

glavne arome

Bobičasto voće, Brett, konjski znoj, blaga kiselina, živahnost, funky